U bent hier: Home / Permanente Vorming

Permanente Vorming

Permanente vorming en opleidingen voor postgraduaten

Bijscholen in uw vakgebied en op de hoogte blijven van de evoluties in het werkveld zijn van cruciaal belang voor een geslaagde carrière. De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen is zich daar terdege van bewust en organiseert in functie daarvan een reeks initiatieven gaande van lezingen over vormingsinitiatieven tot postgraduaten.  De meeste initiatieven worden ’s avonds en in het weekend aangeboden, waardoor u ze perfect kan combineren met uw professionele activiteiten.

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van ons aanbod.

Postgraduaten

Houders van een bachelor-  en/of masterdiploma kunnen deelnemen aan de postgraduaten, steeds na beoordeling van de academisch coördinator. Enkele jaren relevante werkervaring is een voorwaarde om deel te nemen aan het programma. Immers, voor het schrijven van papers of het werken in groep zijn persoonlijke inbreng en ervaring onmisbaar.

De duur van de programma’s varieert van drie maanden tot een volledig academiejaar. De opleidingen vinden overwegend ’s avonds en/of in het weekend plaats. De aanpak, de lessen en de evaluaties van de postgraduaten verschillen van de initiële masteropleidingen omdat het uitwisselen van werkervaringen, het aftoetsen van praktijk op theorie en de inbreng van de deelnemers in grote mate bijdragen tot het succes van deze opleidingen.

Lezingen

Talrijke topmensen uit bedrijfsleven, beleid en politiek startten hun carrière ooit met een opleiding in Economie en Bedrijfswetenschappen. Onderzoekers aan de Faculteit komen steeds weer tot nieuwe bevindingen. De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen biedt zowel aan onderzoekers als aan mensen uit de praktijk een forum om hun ervaringen en bevindingen te delen met een groter publiek.

Overzicht van de lezingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen

Initiatieven voor Permanente Vorming

Voor een volledig overzicht van de initiatieven op het vlak van Permanente Vorming aan de KU Leuven, klik hier.

Werkstudenten

Wilt u uw job combineren met het volgen van een opleiding in dagonderwijs? Ook daarvoor hebben we een oplossing. Voor werkstudenten kunnen we onder bepaalde voorwaarden een aangepast studietraject en examenrooster uitwerken. Meer info….