U bent hier: Home / Toekomstige studenten / Specifieke lerarenopleiding economie

Specifieke lerarenopleiding economie

​​Zin om voor de klas te staan? Wil je je kennis op een boeiende manier aan leerlingen en studenten overbrengen? Of zie je jezelf in het bedrijfsleven en wil je vlot leren spreken voor groepen? Dan is de specifieke lerarenopleiding (SLO) Economie van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen jou op het lijf geschreven.     

Waarom de SLO Economie iets voor jou is? 

 

De specifieke lerarenopleiding richt zich tot toekomstige leerkrachten economie voor het hoger secundair onderwijs. Met het diploma kun je ook economische vakken doceren binnen professionele bacheloropleidingen en het volwassenonderwijs. Daarnaast is het diploma gegeerd in het bedrijfsleven: het is immers een meerwaarde om opleidingen te geven, seminaries, presentaties...

KU Leuven SLO economie in Antwerpen, Brussel en Leuven 

De Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen organiseert de specifieke lerarenopleiding in Antwerpen, Brussel en Leuven. De studieprogramma's zijn sterk op elkaar afgestemd. Op elk van de campussen kan je kiezen uit een brede waaier aan keuzeopleidingsonderdelen.

Programma 

Het programma van de specifieke lerarenopleiding economie bedraagt 60 studiepunten. De lessen worden gegeven in dagonderwijs.

Afhankelijk van je situatie kun je de opleiding op verschillende manieren volgen:

  • als een minor/major traject binnen je opleiding EW, TEW, HIR, HIRb of handelswetenschappen;

  • 1 jaar in dagonderwijs;

  • je kunt de totale duur van de opleiding spreiden over maximaal 5 jaar;

  • geef je al voltijds les in het secundair onderwijs, maar ben je nog niet in het bezit van het diploma van leraar, dan volg je in principe alleen theorie. Je volgt dus een beperkt aantal vakken en je les- en andere opdrachten in het secundair onderwijs vervangen het stagegedeelte gedeeltelijk of helemaal (LIO-stage);

  • je kunt de opleiding volgen als werkstudent (specifiek statuut). Als je de opleiding combineert met een (deeltijdse) job, kun je rekenen op een flexibel traject. 

De studieprogramma's op de drie campussen zijn gelijkaardig.                

Verken het gedetailleerde SLO Economie programma per campus

Campus Leuven    FEB Campus Brussel    FEB campus Antwerpen