U bent hier: Home / Studentenportaal / Papers, projecten en eindwerken / Masterproeven / Indiendata en -procedure: FEB campus Leuven

Indiendata en -procedure: FEB campus Leuven

Campus Leuven

  Terug naar "Masterproeven"


Belangrijke masterproefdata

Plagiaat certificaat

Zorg ervoor dat je de verplichte Toledo Tutorial Informatievaardigheden KU Leuven Bibliotheken (Humane wetenschappen) doorloopt. Na het afronden van deze tutorial maak je de test en ontvang je een plagiaatcertificaat. Je moet dit certificaat behalen voor de deadline:

15 november 2023

Read more

Voor het academiejaar 2023-2024 vind je de data van indiening en mondelinge presentaties in onderstaande tabel. Merk op: Voor de master in het management is er geen verdediging voorzien.
 

Examenperiode Indienen masterproef Verdediging masterproef
1e examenperiode 18 januari 2024, 23.59 u.

31 januari en 1 februari 2024

Het tijdstip en de locatie worden door de student in onderling overleg met de promotor vastgelegd. 

2e examenperiode 13 mei 2024, 23.59 u.  28, 29, 30 en 31 mei 2024  
3e examenperiode 19 augustus 2024, 23.59 u. 3, 4 en 5  september 2024 

Indieningsprocedure

Verzamel alle documenten

Zorg dat je alle documenten hebt verzameld voor je van start gaat met het uploadproces in KU Loket. 

Volgende documenten heb je nodig: 

  • De finale versie van je masterproef dien je in in PDF-formaat, opgemaakt in de correcte template.
  • Het abstract moet je bij het uploaden ook nog eens apart kopiëren in KU Loket (max. 3500 tekens).
  • Bijlagen mogen gebruikt worden ter ondersteuning van de hoofdtekst, bv. over methode of survey formulier. Als de bijlagen erg beperkt zijn, plaats je ze achteraan de tekst van de masterproef. Als je (zeer) uitgebreide bijlagen hebt, bundel je alle bijlagen tot één document. Je laadt dit document dan op als "Bijlage" in KU Loket.
  • Andere documenten of "Werkdocumenten" zijn documenten die geen deel uitmaken van de masterproef zelf, maar wel de totstandkoming illustreren. Documenten met dit label zijn alleen toegankelijk voor de promotor en beoordelingscommissie, en worden niet mee gearchiveerd. 
    Volgende documenten horen thuis in deze categorie:
    • In het kader van de preventie van data- en analysefraude word je uitgenodigd om je data en syntax ter beschikking te stellen van de beoordelingscommissie, en deze mee op te laden via KU Loket.
    • Dit kunnen allerlei documenten zijn in bijzondere formaten (elke vorm), zoals bv. specifieke metadata, analyses of uitgeschreven interviews. Overleg best met je promotor wat zinvol is. 
    • Indien er legitieme redenen zijn om data of syntax niet te delen, wordt gevraagd een document op te laden met de argumentatie waarom dit niet kan gedeeld worden.
    • Het Plagiaatcertificaat, dit in het kader van plagiaatpreventie (verplicht op te laden als "ander bestand")
    • Andere documenten zoals bijvoorbeeld de individuele reflectiepaper, etc.
    • Erratum-lijst (alleen indien van toepassing)
    • Bij herwerking van de masterproef: sommige promotoren vragen dat je de beoordelingscommissie een overzichtsdocument bezorgt met de aanpassingen ten opzichte van de eerdere versie. Dergelijk overzicht kan dan ook in deze sectie worden opgeladen.
    • Wetenschappelijke poster (indien van toepassing).
    • Indien van toepassing, de overige documenten zoals het attest 'vertrouwelijk indienen masterproef'.

Uploaden in KU Loket

Lees stap voor stap in deze handleiding hoe je je masterproef digitaal kan indienen via KU Loket.

Als je in hetzelfde academiejaar 2 opleidingsonderdelen masterproef afwerkt, laad je elke paper op in de juiste sectie.

Enkele specifieke aandachtspunten tijdens het uploaden:

  • Zorg dat je alle velden correct hebt ingevuld (zeker ook de titel). De ingevulde informatie moet overeenkomen met je titelblad.
  • Indien er al een vorige (niet-geslaagde) versie van je masterproef staat, moet je die eerst verwijderen, pas daarna kan je een nieuwe versie uploaden.
  • Het veld “Vertaalde titel” moet je niet invullen; je moet ook geen vertaling van je abstract voorzien.
  • Als je voor je masterproef samenwerkte met een bedrijf of organisatie (al dan niet in de vorm van "project"), kan je de naam van de externe copromotor/contactpersoon niet invullen in KU Loket. 

Vergeet niet om ook het bedrijf of de organisatie waarmee je samenwerkte een exemplaar van je masterproef te bezorgen via e-mail (en indien mogelijk ook een afgedrukte en ingebonden versie).

Na het indienen...

krijg je een "pop up" venster met groene vinkjes (alles oké) of met rode kruisjes (er ontbreken dingen). Er wordt na het uploaden géén bevestiging via e-mail verstuurd. Indien je een vergissing hebt begaan, kan je het betreffende document nog zelf verwijderen/vervangen, maar niet meer nadat de indiendeadline is verstreken.

Problemen bij het indienen

Heb je problemen bij het uploaden of indienen van je masterproef, contacteer dan je masterproef ombuds via de FEBadvisor. Stuur ons de nodige schermafdrukken van het probleem door, en vergeet zeker ook niet de finale versie van je masterproef en bijhorende documenten toe te voegen.

Vragen?

Toch nog onduidelijkheden of moeilijkheden? Contacteer dan je masterproef ombuds via de FEBadvisor.